Documentaire Inclusief @ Sphinx Gent, 27-2

Introductie

Met de vertoning van deze spraakmakende documentaire over vier kinderen met een beperking die les volgen in het gewoon onderwijs gaat GALOP in op de actuele discussie over inclusief onderwijs. In 2014 werd het M-decreet goedgekeurd, waardoor kinderen met specifieke ondersteuningsbehoeften voortaan kunnen participeren in het regulier onderwijs. Bij 'inclusief onderwijs' past de schoolomgeving zich aan aan de noden van de leerling in plaats van andersom.
De zoektocht van vier kinderen met specifieke onderwijsbehoeften en hun ouders om inclusie vorm te geven staan centraal in de documentaire 'Inclusief'. In scherpe grijstinten toont de geëngageerde filmmaakster Ellen Vermeulen de kinderen Rosie, Sami, Irakli en Nathan. Deze observerende documentaire gaat er niet over of inclusief onderwijs al dan niet werkt. De film tracht echter kinderen en ouders een stem te geven in het debat dat over hen gevoerd wordt. Ellen Vermeulen neemt geen standpunt in; ze observeert en toont kleine interacties, die een grote impact op de kijker hebben.
Na het succes van '9999' over de situatie van geïnterneerden in België, trekt Ellen Vermeulen momenteel door het Vlaamse land met haar nieuwe documentaire 'Inclusief'. Een 'must see' voor alle pedagogen die van dichtbij of verder af betrokken zijn bij onderwijs. Na de vertoning gaan Ellen Vermeulen en prof. Elisabeth De Schauwer (vakgroep Orthopedagogiek) in op de wisselwerking tussen documentaire en publiek en over de rol en impact van (ortho)pedagogen in dit hele verhaal.


Meer informatie: https://vimeo.com/307219668 en https://inclusief.blog/Programma

20u: Intro en kadering 'Inclusief'
20u15: Vertoning documentaire (73 min)
21u30: Nabespreking en discussie in aanwezigheid van regisseuse Ellen Vermeulen en prof. Elisabeth De Schauwer (UGent, Orthopedagogiek)
Aansluitend gratis drankje in het Sfinx café


Tickets

Prijs: 7.5 euro voor leden, 10 euro voor niet-leden.


Tickets kunnen tot uiterlijk 2019-02-22 23:59 gereserveerd worden via onderstaand formulier.

Reservatie van betalende tickets is pas gegarandeerd na ontvangst van betaling (binnen de vijf dagen).


Betalen gebeurt via volgend rekeningnummer: BE92 3630 9821 0823 (BIC-code: BBRU BE BB) met de vermelding GALOP documentaire_inclusief en de namen van de personen voor wie de tickets bedoeld zijn.


Wees snel, want de plaatsen zijn beperkt!


Locatie

Cinema Sphinx Gent (Sint-Michielsplein 3, 9000 Gent)Inschrijvingsformulier

Het is niet langer mogelijk om in te schrijven voor deze activiteit. De deadline was 2019-02-22 23:59.


Ben je nieuwsgierig wie er nog allemaal is ingeschreven? Neem dan hier een kijkje.