Geschiedenis Van De Geneeskunde

Introductie

GALOP organiseert op donderdag 19 november vanaf 19u een gegidst bezoek aan het Museum voor Geschiedenis van de Geneeskunde. Zoals op de website van het museum is vermeld (http://www.ugent.be/ge/nl/diensten/museum), wordt in het museum de rol belicht van een aantal geneesheren die in belangrijke mate tot de evolutie van de geneeskunde hebben bijgedragen, waar bijzondere aandacht uitgaat naar het pionierswerk van enkele vooraanstaande medici van de Universiteit Gent in de 19e eeuw en de 20e eeuw (Guislain, Fredericq, Van Ermenghem, Goormaghtigh, Corneel Heymans (winnaar van de Nobelprijs in 1938)). Verder herbergt het museum ook een overzicht van geneeskundige instrumenten uit de Gallo-Romeinse oudheid en uit de 18e, 19e, 20e eeuw, evenals veel objecten in verband met de ontwikkeling van de geneeskunde.

De rondleiding in kleine groepen wordt onder meer verzorgd door een aantal (voormalige) proffen uit de faculteit Geneeskunde, waarvan u, als alumnus/alumna, mogelijks nog les heeft gehad !

Het bezoek begint met een videovoorstelling van een 20-tal minuten over de medische geschiedenis in vogelvlucht. Daarop volgt een begeleide rondleiding doorheen het museum die ongeveer anderhalf uur duurt.

Het museum bevindt zich in de middenvleugel van het schitterend gerestaureerde Dominikanenklooster "Het Pand", dat momenteel dienst doet als cultureel en congrescentrum van de Universiteit Gent. Alleen al deze mooie locatie maakt een bezoek aan het museum meer dan de moeite waard.

Na afloop van het bezoek aan het museum wordt u, vanaf 21u, nog een drankje aangeboden in het Pand. Einde van het bezoek is voorzien om 22u.


Meer informatie: http://www.ugent.be/het-pand/nl/bereikbaarheidProgramma

19u - Ontvangst
21u - Drankje in het Pand
22u - Einde van het bezoek


Tickets

Prijs: 5 euro voor leden, 8 euro voor niet-leden.


Tickets kunnen tot uiterlijk 2015-11-13 00:01 gereserveerd worden via onderstaand formulier.

Reservatie van betalende tickets is pas gegarandeerd na ontvangst van betaling (binnen de vijf dagen).


Betalen gebeurt via volgend rekeningnummer: BE92 3630 9821 0823 (BIC-code: BBRU BE BB) met de vermelding GALOP geschiedenisgeneeskunde en de namen van de personen voor wie de tickets bedoeld zijn.


Wees snel, want de plaatsen zijn beperkt!


Locatie

Het Pand, Onderbergen 1, 9000 GentInschrijvingsformulier

Het is niet langer mogelijk om in te schrijven voor deze activiteit. De deadline was 2015-11-13 00:01.


Ben je nieuwsgierig wie er nog allemaal is ingeschreven? Neem dan hier een kijkje.