(On)behandeld

Introductie

GALOP nodigt je graag uit voor een nocturne naar aanleiding van de pakkende nieuwe tentoonstelling in het Museum dr. Guislain over internering, opsluiting en behandeling van personen die niet toerekeningsvatbaar geacht worden.

De Belgische staat is reeds verschillende keren veroordeeld door het Europees Hof voor de Rechten van de Mens voor de manier waarop ze omgaat met geïnterneerde personen. De nieuwe wet op de internering moe(s)t hier verandering in brengen, maar nog steeds krijgen niet alle geïnterneerde personen de behandeling die ze nodig hebben. Aan de hand van unieke documenten en beeldmateriaal wil de pas geopende tentoonstelling het debat rond forensische psychiatrie voeden door de historiek, de dwingende actualiteit en de regelgeving te confronteren met verhalen van daders en slachtoffers.

Op woensdag 7 juni kunt u onder leiding van een gids deze unieke tentoonstelling bezoeken. De rondleiding wordt voorafgegaan door een situering van de problematiek en herstelperspectieven door Natalie Aga en Sara Rowaert (UGent, vakgroep Orthopedagogiek), gevolgd door getuigenissen van een geïnterneerde persoon en een familielid. De avond wordt afgesloten met een drankje in de binnentuin van het museum, waar je kan nagenieten van de fototentoonstelling van Sébastien Van Malleghem over internering.


Meer informatie: http://www.museumdrguislain.be/nl/Tentoonstellingen/details/9684/onbehandeldProgramma

19u30: verwelkoming
20u00: inleiding en situering door Natalie Aga en Sara Rowaert (Internering+ onderzoek, UGent, www.interneringplus.ugent.be/)
20u20: getuigenis door een geïnterneerde persoon en een familielid
20u40: rondleiding
21u45: drankje


Tickets

Prijs: 6 euro voor leden, 10 euro voor niet-leden.


Tickets kunnen tot uiterlijk 2017-06-05 00:01 gereserveerd worden via onderstaand formulier.

Reservatie van betalende tickets is pas gegarandeerd na ontvangst van betaling (binnen de vijf dagen).


Betalen gebeurt via volgend rekeningnummer: BE92 3630 9821 0823 (BIC-code: BBRU BE BB) met de vermelding GALOP onbehandeld en de namen van de personen voor wie de tickets bedoeld zijn.


Wees snel, want de plaatsen zijn beperkt!


Locatie

Museum dr. Guislain, Jozef Guislainstraat 43, 9000 GentInschrijvingsformulier

Het is niet langer mogelijk om in te schrijven voor deze activiteit. De deadline was 2017-06-05 00:01.


Ben je nieuwsgierig wie er nog allemaal is ingeschreven? Neem dan hier een kijkje.