Nocturne Bloedtest@Museum Guislain Dinsdag 15 Oktober

Introductie

Nog tot 20 oktober loopt in het Guislain museum het schitterende artistieke project ‘Bloedtest’. Deze eigentijdse tentoonstelling is ontstaan naar aanleiding van de terugbetaling van de NIPT-test, een prenatale screeningstest voor het opsporen van o.a het syndroom van Down.

De gedachte dat de medische evolutie de poort opent voor genetische selectie en manipulatie, zette vzw Wit.h en het museum Dr. Guislain aan het denken. Op hun eigenste manier worden in 'Bloedtest' beeldende kunstenaars en performers samengebracht, die zich de vraag stellen of we wel alles willen weten wat de wetenschap ons kan vertellen. Meer vrijheid betekent immers ook meer verantwoordelijkheid. En hoe vrij zijn we eigenlijk wanneer we keuzes moeten maken?

15 camerata artista werkten een jaar lang rond deze ethische vragen, met als resultaat verschillende artistieke projecten van kunstenaars met en zonder beperking, vertrekkend vanuit diverse disciplines: muziek, beeldende kunst, theater… Medewerkers van de vakgroep Orthopedagogiek waren bij dit prangend actuele project betrokken en raakten onder de indruk van de creaties die ontstonden.

Tijdens deze nocturne kijken we naar de live performance 'Trans Human' van de Figuranten. Daarna bezoeken we de tentoonstelling 'Bloedtest' onder leiding van een gids. Het geheel wordt ingeleid met enkele ethische en artistieke beschouwingen van prof. Geert Van Hove en drs. Marieke Vandecasteele.


Meer informatie: http://www.magazinewith.org/camerata-artista/performance/trans-humanProgramma

20u: Inleiding door prof. Geert Van Hove en Marieke Vandecasteele (UGent, Orthopedagogiek)
20u20: Performance 'Trans Human' door De Figuranten
20u45: Bezoek tentoonstelling ‘Bloedtest’ o.l.v. een gids
21u45: Netwerkreceptie en gratis drankje


Tickets

Prijs: 8 euro voor leden, 10 euro voor niet-leden.


Tickets kunnen tot uiterlijk 2019-10-10 23:59 gereserveerd worden via onderstaand formulier.

Reservatie van betalende tickets is pas gegarandeerd na ontvangst van betaling (binnen de vijf dagen).


Betalen gebeurt via volgend rekeningnummer: BE92 3630 9821 0823 (BIC-code: BBRU BE BB) met de vermelding GALOP Bloedtest en de namen van de personen voor wie de tickets bedoeld zijn.


Wees snel, want de plaatsen zijn beperkt!


Locatie

Museum Dr. Guislain (Jozef Guislainstraat 43, 9000 Gent)Inschrijvingsformulier

Het is niet langer mogelijk om in te schrijven voor deze activiteit. De deadline was 2019-10-10 23:59.


Ben je nieuwsgierig wie er nog allemaal is ingeschreven? Neem dan hier een kijkje.