En Avant, Marche!

Introductie

GALOP nodigt je graag uit op woensdag 29 april in NTGent/Schouwburg voor de voorstelling ‘En avant, marche!’.

Voor deze voorstelling inspireren de regisseurs Alain Platel, Frank Van Laecke en componist Steven Prengels zich op de traditie van muziekverenigingen die al decennia lang deel uitmaken van het sociale en culturele leven. Vier acteurs en zeven muzikanten krijgen op scène telkens het gezelschap van een plaatselijke harmonie of fanfare.

Alain Platel is regisseur, choreograaf en oprichter van het wereldvermaarde dansgezelschap Les Ballets C de la B. Recent werd hij in Frankrijk benoemd tot Commandeur in de Orde van de Kunsten en Letteren, zowat de hoogste onderscheiding die je er als kunstenaar kunt behalen. Alain Platel is UGent-alumnus en studeerde in 1980 af als orthopedagoog in onze faculteit.

Samen met Frank Van Laecke laat hij zich voor ‘En avant, marche!’, net als het Huis van Alijn enkele jaren terug, inspireren door de rijke traditie van muziekverenigingen – fanfares, harmonies, blaaskorpsen.
Voor Platel en Van Laecke is het de eerste samenwerking sinds ‘Gardenia’, de theaterproductie waarmee ze in 2010 veel succes oogstten in binnen- en buitenland, onder meer op het festival in Avignon en in Groot-Brittannië, waar de productie in 2012 werd genomineerd voor de prestigieuze Olivier Awards.

Voor deze nieuwe voorstelling benaderen Platel en Van Laecke het fenomeen van de muziekvereniging als een ‘minimaatschappij’ op zich: een collectief van zeer uiteenlopende individuen dat probeert om één en dezelfde marsrichting aan te houden. Een afspraak die zo goed als mogelijk – soms, letterlijk, met vallen en opstaan – wordt nagekomen, en als dusdanig een metafoor vormt voor onze samenleving als geheel.


Meer informatie: http://www.ntgent.be/productie/en-avant-marcheProgramma

vanaf 19u: verwelkoming
19u15: inleiding (vrijblijvend)
20u: voorstelling
22u00: drankje


Tickets

Prijs: 20 euro voor leden, 23 euro voor niet-leden.


Tickets kunnen tot uiterlijk 2015-04-19 23:59 gereserveerd worden via onderstaand formulier.

Reservatie van betalende tickets is pas gegarandeerd na ontvangst van betaling (binnen de vijf dagen).


Betalen gebeurt via volgend rekeningnummer: BE92 3630 9821 0823 (BIC-code: BBRU BE BB) met de vermelding GALOP enavantmarche en de namen van de personen voor wie de tickets bedoeld zijn.


Wees snel, want de plaatsen zijn beperkt!


Locatie

NTGent/Schouwburg, Sint-Baafsplein 17, 9000 GentInschrijvingsformulier

Het is niet langer mogelijk om in te schrijven voor deze activiteit. De deadline was 2015-04-19 23:59.


Ben je nieuwsgierig wie er nog allemaal is ingeschreven? Neem dan hier een kijkje.